Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς - Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό


Κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία», στη μη κατάργηση των Συλλογικών
Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο «ξεπούλημα» των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η NET, αποφασίστηκε στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό και Τραμ για αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί οι ώρες. Οι εργαζόμενοι του Μετρό από την πλευρά τους προχωρούν σε πιο σκληρές κινητοποιήσεις, και αποφάσισαν νεα 24ωρη απεργία για αύριο.

Τα Λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας των Λεωφορείων από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία, την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου