Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε: Αθώα η Βέροια!

Ούτε τη στιγμή που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δεν αλλάζει αυτη η χώρα... Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τη Βέροια με ψήφους 2-1 και ως εκ τούτου, έκρινε το Ολυμπιακός-Βέροια... πεντακάθαρο! Απαλλάχθηκαν και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής.


Τι κι αν ομολόγησαν δύο ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας; Τι κι αν οι... στοιχηματικές ενδείξεις επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες; Τι κι αν ο ανακριτής διαφθοράς τελείωσε παράγοντες που σχετίζονταν με τη Βέροια; Στην ΕΠΟ πέρα βρέχει και στην Πολιτεία συνεχίζουν να τους κοιτούν...

Σε μια απόφαση που αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Βέροια κρίθηκε αθώα και με ψήφους 2-1 παραμένει στην Super League.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε ακόμα την αθώωση του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, καθώς και του Γιώργου Λαναρή.

Ελπίζει στην Κέρκυρα ο Λεβαδειακός

Μετά την απαλλαγή της Βέροιας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Λεβαδειακός εναποθέτει τις ελπίδες του για παραμονή στη Super League στην υπόθεση της Κέρκυρας.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/7) πως «θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου για την αποβολή της ΠΑΕ Κέρκυρα από το πρωτάθλημα, διότι η απόκτηση των μετοχών από τον Θανάση Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Η έκθεση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική. Θα σταλεί στην ΕΠΟ και η ομοσπονδία θα την αποστείλει στην πειθαρχική επιτροπή της Super League. Η πειθαρχική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να επικυρώσει την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα και να μην μπει καν στην ουσία. Η Κέρκυρα ωστόσο έχει δικαίωμα έφεσης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και ακολούθως στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας.

Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου