Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ανάδειξέ το: Ταξίδι στο χρόνο και στις αναμνήσεις (ΦΩΤΟ)

Με συγκινητικό τρόπο μας υποδέχεται στην εκπομπή η Άννα Νικολαϊδη, έχοντας δίπλα της την συγγραφέα, κα Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, η οποία μέσα από την παρουσίαση του τρυφερού και  συγκινητικού της παραμυθιού:
«Ονειρεύομαι με μάτια ανοικτά», που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, δίνει αφορμή σε μικρούς και μεγάλους να προσεγγίσουμε με αγάπη το θέμα της παιδικής αναπηρίας.

Στο επόμενο μέρος της εκπομπής, η Ρούλα Σκουρογιάννη έρχεται με νέα σχετικά με την υγεία του δέρματός μας. Δίπλα της έχει την πλέον αρμόδια, δερματολόγο, κα Εύη Νικήτα, η οποία μας εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τους κινδύνους που επιφυλάσσει στα χρόνια μας η εκτεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, με συγκεκριμένες αναφορές στις βλάβες και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών.

Χαρακτηριστική η αφοσίωση της εκπομπή στο να αναζητά και να αναδεικνύει ιστορικά γεγονότα. Έτσι απόψε, η Άννα Νικολαϊδη καλεί κοντά της τον κο Γιώργο Ορκόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ο οποίος μας παρουσιάζει το βιβλίο «Τα πλοία και οι άνθρωποι. Ιστορία, Αναμνήσεις, Χρονικά», από τις Εκδόσεις Εθνικό Τυπογραφείο, και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με εικόνες και ζωντανές μνήμες από θαλασσοδαρμένα ταξίδια Ελλήνων ναυτικών.

Στην συνέχεια, η εκπομπή στρέφει το ενδιαφέρον της στην ξένη λογοτεχνία και υποδέχεται την αξιόλογη κα Μάγια Γκιόλα, η οποία πέρα από συγγραφέας είναι και μεταφράστρια, κι έχει αναλάβει την μετάφραση σπουδαίων έργων και κειμένων από τα βουλγάρικα στα ελληνικά και το αντίστροφα. Μας μιλά για το έργο «Κείμενα ενός κοριτσιού», της ταλαντούχας συγγραφέα από την Βουλγαρία, Πέτιας Σταΐκοβα Ντουμπάροβα, το οποίο κι  έχει μεταφράσει στα ελληνικά και κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις Εκδόσεις Χαραμάδα. Η συνέντευξή της λήγει με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, αφού μας παρουσιάζει το βιβλίο «Φάδερ Ημών», του συγγραφέα Μάνου Βουράκη,  το οποίο αποτελεί μία έξυπνη και σαρκαστική διασκευή της Καινής Διαθήκης απευθυνόμενη στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα. Η κα Γκιόλα ανέλαβε τη μετάφραση του βιβλίου στα βουλγαρικά, κι έτσι πλέον το βιβλίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα, και στην Βουλγαρία από τις Εκδόσεις Colibri.

Το κλείσιμο της εκπομπής είναι αφιερωμένο με αγάπη για άλλη μία φορά στους μικρούς φίλους της εκπομπής, και με την κα Έφη Σακελλαρίου, εκπρόσωπο του ενημερωτικού site για το παιδί  «infokids.gr» στο πλάι της Ρούλας Σκουρογιάννη, μαθαίνουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας σε παιδάκια  με ειδικές ικανότητες, ψυχολογικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας.

Ραντεβού κι απόψε Τρίτη, 24/11, στην αγαπημένη ώρα της ημέρας, στην αγαπημένη παρέα του «Ανάδειξέ το»! Απόψε στις 21.00 λέμε «ναι» στην ενημέρωση, λέμε «ναι» στην αληθινή ψυχαγωγία! Μόνο στο SBC!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου