Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αληθινό και ενδιαφέρον το αποψινό «Ανάδειξέ το»

Στην αποψινή τηλεοπτική παρέα του «Ανάδειξέ το», το μυστήριο, η ενημέρωση, το ενδιαφέρον και ο προβληματισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα περιεχόμενο που απαντά σε κάθε ενδιαφέρον! Ουδέτερο κι αληθινό κάνει και σήμερα Τρίτη, 19/01, στις 21.00 την εμφάνισή του στο SBC!

Με ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα κάνει για απόψε την εμφάνισή της στους τηλεοπτικούς δείκτες η εκπομπή του «Ανάδειξέ το», οδηγώντας τον τηλεθεατή κατευθείαν στο κόσμο του μυστήριου, της δράσης και της αδρεναλίνης. Κοντά στην Άννα Νικολαϊδη έρχεται ο συγγραφέας, κ.Γρηγόρης Αζαριάδης, συνοδευόμενος από την κ. Αποστολία Ακριβούση, Ιατροδικαστή και Προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας. Ο συγγραφέας μιλά για το έργο του: «Το μοτίβο ενός δολοφόνου» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, και ανοίγει τις πόρτες ενός σκοτεινού κόσμου, στον οποίο ο αδίστακτος και ιδιόρρυθμος δολοφόνος και κεντρικός ήρωας του βιβλίου του, δεν διστάζει να σκοτώνει τα θύματά του εν ψυχρώ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποκάλυψη του ρόλου της παρουσίας της κ. Ακριβούση στην συνέντευξη..

Με νέα από τον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής έρχεται στη συνέχεια η Ρούλα Σκουρογιάννη, φιλοξενώντας κοντά της τον οδοντίατρο, κ. Ιωάννη Ευγενικό. Ο ίδιος με την πολυετή εμπειρία, την εξειδίκευσή του και την τεχνογνωσία του σε διάφορες οδοντιατρικές τεχνικές, μιλά για τις«Όψεις Πορσελάνης» – μία τεχνική που επιτυγχάνει την αισθητή βελτίωση της όψης του προσώπου, αφού συμβάλλει στην δημιουργία ενός χαμόγελου που ξεχωρίζει για την καλαισθησία του. Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εξηγεί σε απλή και κατανοητή γλώσσα την διαδικασία της δημιουργίας και τοποθέτησης των όψεων πορσελάνης, καθώς και για ποιες περιπτώσεις ασθενών ενδείκνυται.



Επόμενος καλεσμένος της εκπομπής είναι μία εξέχουσα προσωπικότητα ελληνο-ιταλικής καταγωγής, που έρχεται κοντά στην Άννα Νικολαϊδη για να ξεκινήσει μία συζήτηση έντονου λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τον συγγραφέα, κ. Costantino Salis, που πέρα από την ιταλική φινέτσα που τον χαρακτηρίζει, στην Ιταλία είναι ήδη ευρέως γνωστός και καταξιωμένος για το βιβλίο του: «Διπλές Ζωές», (ονομασία τίτλου – όπως αυτή αποδίδεται από τη μετάφραση στα ελληνικά).  Πρόκειται για ένα ερωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα με έντονο σασπένς, που προκαλεί με την πλοκή του έντονη συναισθηματική φόρτιση στον αναγνώστη, αποφεύγοντας ωστόσο τους μελοδραματισμούς. Στην Ελλάδα  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΛΔΕ, ενώ είναι  σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι την μουσική του βιβλίου έχει γράψει ο διάσημος Ιταλός συνθέτης Giacomo Simonelli, ενώ οι στίχοι είναι του ίδιου του συγγραφέα.




Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής κι οδεύοντας προς το τέλος, η Ρούλα Σκουρογιάννη επιφυλάσσει μία μοναδική συνέντευξη, πάνω σε ένα θέμα που σπανίως να δει κανείς να αναλύεται τηλεοπτικά. Καλωσορίζει κοντά της την Βιολόγο, κ. Ιωάννα Καστρίτση – Καθαρίου, με την οποία συζητούν για θέματα που αφορούν στην εφαρμοσμένη Υδροβιολογία. Ξεκινά έτσι μια συζήτηση για τον συναρπαστικό κόσμο των υδρόβιων οργανισμών, και για τον πολύτιμο ρόλο αυτών στην ισορροπία του θαλάσσιου συστήματος. Μέσα από την κουβέντα αυτή, αντιλαμβάνεται κανείς το πως από έναν – αόρατο με γυμνό μάτι – θαλάσσιο μικροοργανισμό όπως η «artemia» εξαρτάται η ανάπτυξη μίας ολόκληρης υδατοκαλλιέργειας, το πώς ένα –κοινό σε όλους – θαλάσσιο σφουγγάρι μπορεί να ορίσει την ποιότητα του θαλασσινού νερού, καθώς και το πόσο μεγάλη είναι η εμπορική και φαρμακευτική αξία του κολλαγόνου που παράγεται από τα θαλάσσια σαλιγκάρια. Υπάρχει ωστόσο η κατάλληλη υποδομή αξιοποίησης των πόρων αυτών από το ελληνικό κράτος;

Στο κλείσιμο της εκπομπής, η Άννα Νικολαϊδη υποδέχεται στην παρέα του «Ανάδειξέ το» τους εκπροσώπους της Ένωσης Μορφωτικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης («Το Μορφωτικό/Culture Club»), τον Υπεύθυνο RnD, κ. Βαγγέλη Αποστολίδη, καθώς και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, κ. Στέφανη Παναγιώτου. Η συζήτηση που ξεκινά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αφορά άμεσα τους φοιτητές και τους απόφοιτους πανεπιστημιακών σπουδών που σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ως ότι αφορά την μετέπειτα επαγγελματική τους κατάρτιση, ενώ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με το αίσθημα της απογοήτευσης και της κατάθλιψης. Μιλώντας για την ελλιπή ενημέρωση, κατεύθυνση και καθοδήγηση που δυστυχώς χαρακτηρίζουν την σημερινή κατάσταση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, μιλούν για την πρωτοβουλία και την δράση του Συλλόγου «Το Μορφωτικό» να παρέχει μόρφωση και γνώση, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας έτσι τους φοιτητές και απόφοιτους σπουδών για την σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν προς την απόκτηση ενός επιτυχημένου επαγγελματικού βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου